fbpx

Glasklart i Arena Grosvad

Arena Grosvad i Finspång invigdes i augusti 2008 och har sedan dess en modern äventyrsdel med barnbassäng, vattenrutschkanor, en 25-metersbassäng och undervisningsbassäng med höj- och sänkbar botten.

Den ursprungliga vattenreningen, som byggdes upp i ett vattensystem med olika temperaturer genom olika värmeväxlare, uppfattades av kunden som att den aldrig fungerade tillfredställande. Kunden valde 2014 att handla upp en totalrenovering som innebar att man rev ut hela vattenreningen.

Nytt system byggdes upp för varje temperatur och man satsade på sandfilter. Även kemikalierna ersattes från saltvatten där man tillverkade klor direkt i systemet till att istället köpa in klor och syra som regelbundet fylls på från utsidan av fastigheten och som förvaras i specialbyggda slutna rum.

Renoveringen gjordes i två steg där man hösten 2014 renoverade äventyrsdelen som färdigställdes lagom till julledigheten. Resterande fas som innefattade 25-metersbassängen och undervisningsbassängen renoverades under våren 2015 och öppnade för allmänheten strax före midsommar.

Både kunden och badgästerna berättar att de upplever mycket stor skillnad på vattenkvalitén och slipper numera hålla stängt.

Här kan du läsa mer om projektet och se fler bilder.