fbpx

Din trygga partner inom spa & wellness

Vi har koll på miljökraven och hjälper dig genom hela projektet. Vare sig du planerar att renovera eller går i tankarna att bygga helt nytt ser vi till att ta fram lösningar som passar. Genom att koppla in oss redan i planeringsskedet kan du undvika många fallgropar. Vi projekterar och ritar anläggningen i 3D, leder och kvalitetssäkrar montaget med egen personal och har ett tryggt serviceprogram där vi kommer och servar anläggningen genom hela dess livslängd.

Ta mig till Kommunala badanläggningar  

SPA & WELLNESS

Fjällgården

ÅRE

Fjällgården

Fjällgården har en läcker utomhuspool på sommaren med fantastisk utsikt över Åredalen. Vintertid ville man använda reningen till dessa men koppla den till 2 st Varma källor. Dessa blev installerade och tagna i drift lagom till skidsäsongen 2012/13.

Clarion Hotel Winn

GÄVLE

Clarion Hotel Winn

På Clarion Hotel Winn i Gävle har vi hjälpt till att få ingång deras nya relaxavdelning med gym och pool. Poolen är 8 meter lång, 4 meter bred och öppen för alla hotellets gäster. Anläggningen öppnades igen 2014.

Clarion Collection Hotel Slottsparken

LINKÖPING

Clarion Collection Hotel Slottsparken

På hotellets takterrass installerade Poolwater under 2016 en rostfri åttkantig Champagnepool. Champagneeffekten ger en lyxig känsla tillsammans med den vackra utsikten över centrala Linköping.

Ett enkelt men proffsigt vattenreningssystem med bland annat klordosering, kolsyradosering, analysstation och värmning.

Riviera Strand

BÅSTAD

Riviera Strand

I Båstad, vid Sveriges längsta sandstrand, ligger Hotell Riviera Strand. En semesteranläggning för hela familjen. Poolwater har projekterat och levererat en badanläggning med pool och barnpool till det nybyggda poolhuset som stod klart i februari 2016.

Clarion Hotel Örebro

ÖREBRO

Clarion Hotel Örebro

Hotellets relax har kompletterats med en åttkantig varm källa i rostfritt stål med tillhörande vattenrening.

De trånga intransportvägarna innebar att den åttkantiga stålpoolen fick svetsas ihop på plats.
Vattenreningen byggdes en våning under poolen och är ett modernt system med full automatik och PoolControl. Systemet har försetts med utjämningstank och kontinuerlig cirkulation och filtrering via trycksandfilter.

Roslagens Sjukhus

NORRTÄLJE

Roslagens Sjukhus

Poolwater fick uppdraget att på totalentreprenad installera ett nytt vattenreningssystem till sjukhusets rehabbassäng.
Det nya reningssystemet utformades med bland annat med funktioner så som:

 • Automatisk backspolning
 • Värmeåtervinning
 • Styr- och reglersystemet PoolControl
 • Smart drift

Radisson Blu Riverside Hotel

GÖTEBORG

Radisson Blu Riverside Hotel

Mars 2013 invigdes det nya Radisson Blu Riverside Hotel i Göteborg. På översta våningen pryder ett stort takbeklätt utomhusdäck där en rostfri relaxpool installerats för att åtnjuta en fantastisk vy över Göta älv. Strax innanför glasdörrarna på samma plan finns 2 bubbelpooler.

Poolwater fick äran att projektera och installera det nya badvattenreningssystemet till de tre relaxpoolerna. Projekteringen genomfördes i 3D och den stora utmaningen i detta projekt vara att maskinrummet till reningssystemet för relaxavdelningen är placerad elva våningar ner.

Den totala leveransen till anläggningen omfattar:

 • 1 st. vattenreningssystem som renar 3 st. relaxpooler
 • 1 st. rostfri badtunna för utomhus samt 2 st. bubbelpooler inomhus
 • Kemikaliestation som utrustats med Poolwater Säkerhetssystem med påfyllning utifrån
 • UV-desinfektion
 • Flockningsstation
 • Utjämningstank
 • EWC styr- och regler system som mäter och styr bl.a:
 • Värme
 • Flöde
 • Tryck
 • Analys och dosering av kemikalier

EWC-systemet har även en omfattande övervakning av systemens alla funktioner med larmhantering i klartext via SMS.

Reningsanläggningen har en manuell backspolning.

Se vår inspirationsfilm från Radisson Blu Riverside Hotell här.

 

Kurorten Mösseberg

FALKÖPING

Kurorten Mösseberg

Kurorten Mösseberg i Falköping har en lång historia av badtradition och är sedan innan utrustad med en större pool och en bubbelpool. Under 2015 kompletterade Poolwater anläggningen med två varmbassänger i rostfritt stål och installerade en tillhörande rening som följer Folkhälsomyndighetens krav på rent badvatten.

 

The Winery Hotel

SOLNA

The Winery Hotel

The Winery Hotel i Solna är ett designhotell där ägarna och de anställda delar med sig av sin passion för vin till gästerna. Där kan du smaka, prata och skapa vin. Vi fick uppdraget att hitta och installera en pool med tillhörande rening på totalentreprenad. Poolen står utomhus på takvåningen och var klar till premiären i januari 2016.

Lillehammer Hotel

LILLEHAMMER

Lillehammer Hotel

Konferenshotellet Lillehammer Hotel har under vintern och våren 2017 byggt en ny spaavdelning. I centrum av den nya spaavdelningen står en läcker kallpool där gästerna kan svalka sig efter en stund i bastun. Mot spaavdelningens stora panoramafönster kan gästerna njuta i anläggningens stora varmpool och utomhus har Poolwater levererat två rostfria varmpooler.

Poolerna är uppdelade på två vattenreningssystem och utrustade med PoolControl för en enkel och smidig styrning och övervakning av anläggningen.

Poolernas placering och utformning ställer stora krav på material och projektering. Ingjutningar i betong, rördragningar i tempererat utrymme inomhus och i rör mark utomhus kräver olika material och genomtänkta, hållbara lösningar.

Copperhill Mountain Lodge

ÅRE

Copperhill Mountain Lodge

Copperhill Mountain Lodge stod färdigt vintern 2008. Hotellet erbjuder sina besökare ett boende med avkoppling och service av högsta klass samt ljuvliga smaker i restaurangen. Poolwater fick äran att projektera, leverera och installera badvattenreningen för SPA delen.

Till en början bestod SPA:t av 1 pool som har en fantastisk utsikt mot fjället. Man beslutade sedan att bygga ut relaxdelen och även då fick Poolwater äran att projektera, leverera och installera badvattenreningen för den nya Champagnepoolen samt den häftiga rostfria badtunna som placerats utomhus med vy över Åreskutan.

Reningssystemet är utrustat med UV-ljusEWC samt Poolwater Säkerhetssystem.

Orbaden

BOLLNÄS

Orbaden

Orbadens Konferens och Spa-anläggning har ett fantastiskt läge längs Ljusnan.

Under 2016 byggdes anläggningen ut med en Varmpool och en rostfri Champagnepool. Poolwater har levererat en komplett vattenreningsanläggning med bland annat ingjutningsgods i rostfritt syrafast, trycksandfilter, analysutrustning, kemikalieutrustning etc.

Anläggningen har projekterats i 3D av våra konstruktörer och sedan har montagearbetet utförts av vår kunniga personal på plats.

Repslagaren

STOCKHOLM

Repslagaren

På Grev Turegatan, Östermalm har Poolwater projekterat och installerat en ny modern reningsanläggning till fastighetens inomhusbassäng.

Mycket trånga utrymmen innebar att en noggrann 3D-projektering varit en förutsättning för ett lyckat resultat.

Reningsanläggningen är utformad med filtrering över trycksandfilter och kolfilter på delström. Backspolning sker med automatik mot en fördröjningstank med kollektor för värmeåtervinning. Systemet är utrustat med styr- och reglersystemet PoolControl med Smart Drift.

 

Marstrands Havshotell

MARSTRAND

Marstrands Havshotell

Marstrands Havshotell är en anläggning med en huvudpool för simning och aktiviteter. En kneip där man går på stenar, Bubbelpool och Varm källa inomhus. Utomhus har man tre st badtunnor. Reningen består av ett huvudsystem och två st Pooladaptrar. Anläggningen stod färdig våren 2011.

Göteborg Landvetter Airport

GÖTEBORG

Göteborg Landvetter Airport

Det nya Scandic hotellet på Göteborg Landvetter Airport slår upp portarna 31 maj 2021.

Hotellbyggnationen ingår i en större terminalexpansion med ny bagagekällare, säkerhetskontroll och ett nytt hotell.

Poolwater fick uppdraget att på totalentreprenad projektera, installera och driftsätta en varmpool med vattenrening till hotellets relax- och gym. Vi har levererat och installerat en varmpool i glasfiber och har säkerställt vattenkvalitén genom ett helautomatiskt vattenreningssystem. Vattenreningen har byggts upp med bland annat kontinuerlig cirkulation och partikelfiltrering via trycksandfilter, analyssystem som automatiskt reglerar kemikaliedoseringen och det kompletta styr- och reglersystemet PoolControl.

Elite Stora Hotelet

ÖREBRO

Elite Stora Hotelet

På Elite Stora Hotellet i Örebro har vi byggt en imponerande liggpool med massageefekter. En så kallad hydromassagepool.

Den badande kan njuta av en härlig vattentemperatur på 37 grader. Poolen är försedd med jetmassage som placerats i den ergonomiskt utformade liggsoffan för att behandla olika delar av kroppen:

Zon 1: Axlar/Övre rygg
Zon 2: Korsrygg
Zon 3: Vader

Vattenreningen är uppbyggt som en helautomatisk anläggning med styr- och reglersystemet PoolControl och placerad i ett gammalt bankvalv våningen under.

Stufvenäs Gästgifveri

TORSÅS

Stufvenäs Gästgifveri

En ökad efterfrågan på spaupplevelser gjorde det enkelt för Stufvenäs att satsa på en utbyggnad med bland annat en ny rostfri stålpool.

Poolwater fick uppdraget att leverera pool och vattenrening till den nya anläggningen. Den rostfria poolen byggdes på fabrik och levereras i ett stycke med bland annat sittbänkar, överloppsränna och integrerad trappa. Längs kortsidan är poolen försedd med ett motoriserat bassängtäcke som i hoprullat läge döljs under ena sittbänken.

Den nya vattenreningen byggdes upp med trycksandfilter, automatisk analys och dosering samt styr- och reglersystemet PoolControl.

Fågelbrohus

VÄRMDÖ

Fågelbrohus

Fågelbrohus har under 2019 utvecklat sitt spa med en ny varmkälla utomhus. Poolwater har levererat stålpool och vattenrening till utbyggnationen.

Den nya poolen har utförts i rostfritt stål med storleken 9 x 2,6 m (invändigt) och ett djup på 1,3 m. Poolen har skvalpränna med skvalprännegaller, integrerad trappa längs kortsidan, handlejdare med värme och sköna sittbänkar. Sittbänkarna förses med luftmassage i sittytan.

Till poolen har vi också levererat ett pooltak som dras över när poolen inte används.

Vattenreningen har byggts upp som ett helautomatiskt system med bland annat trycksandfilter, UV-system, klor- och syradosering, analysutrustning för kontinuerlig mätning av fritt klor, pH och redox.

Anläggningen är utrustad med styr- och reglersystemet PoolControl som styr och övervakar anläggningen. PoolControl sköter bland annat den automatiska backspolningen, temperaturreglering, kemikaliedosering, analys, spädning etc.
Styr- och reglersystemet är uppbyggt runt en 15″-touchscreen med ett enkelt användargränssnitt. PoolControl har en omfattande larmhantering där larm också kan fås ut som sms.

Badhotellet

TRANÅS

Badhotellet

På badhotellet i Tranås har vi projekterat och installerat en ny rostfri utomhuspool. Poolen är 9 x 2,6 m (inv) med infinitykant, sittbänkar med luftmassage, integrerad trappa längs långsida och bassängtäcke som är dolt under en sittbänk.

Intill poolen har ett mindre teknikutrymme för utjämningstank och pumpar byggts upp. Därifrån pumpas vattnet vidare till ett teknikrum i huvudbyggnaden där filtrering och kemikaliedosering sker.

Reningssystemet är uppbyggt med stående trycksandfilter, UV-system, dosering från separata kemikalieskåp och styr- och reglersystemet PoolControl.
Systemet är helautomatiskt med bland annat automatisk backspolning, spädning, värmning, analys och dosering. Allt sköts via PoolControl.

Clarion Hotel SeaU

HELSINGBORG

Clarion Hotel SeaU

På Clarion Hotel SeaU i Helsingborg har Poolwater projekterat och levererat en imponerande stålpool med tillhörande vattenrening till det nya hotellet. Den nya kongressanläggningen är byggt på bästa läge direkt vid kajen i Helsingborg och är stadens största hotell.

Den rektangulära poolen har uppförts i rostfritt stål med en glasfront längs ena kortsidan, integrerad trappa för nedstigning och motoriserat bassängtäcke.
Den helautomatiska vattenreningen har installerats i ett teknikrum våningen under poolen.

Varbergs Kusthotell

VARBERG

Varbergs Kusthotell

Poolwater fick under 2018 uppdraget att renovera Varbergs Kusthotells gamla varm-, bubbel- och kallpool.

Den kombinerade varm-, bubbel- och kallpoolen revs ner till betongen och i den installerades en stålpool. Poolen bekläddes med rostfritt stål med skvalprännor, handledare, sittbänkar, trappor, stegar och effekter. Poolen är delad i två delar. En med bubblor, en så kallad champagnepool, samt en del som är en stilla varmpool. Vi installerade dessutom en rund kallpool vid sidan av för avsvalning efter bastubadet.
Poolen är blev en riktigt fin komplettering till hotellets Thalassospa.

Reningen byggdes i det befintliga teknikrummet i källaren. Det trånga utrymmet var en utmaning med med smarta och effektiva lösningar, med filter som är anpassade för sådana utrymmen och noggrann projektering i 3D gick det alldeles utmärkt.

Som vanligt 3D-projekterades installationerna och filtersystem, rör, tankar och andra installationer prefabricerades i våra verkstadslokaler i Arvika. På så vis kunde arbetet ute på plats effektiviseras vilket innebar ett kort driftstopp av anläggningen.

 

Djurönäset

VÄRMDÖ

Djurönäset

Under våren 2018 byggdes anläggningen ut med en ny utomhuspool med 37 grader i vattnet och en fantastisk utsikt över skärgården. Anläggningen består idag av utomhuspool, en större inomhusbassäng och bastulandskap.

Den nya utomhuspoolen utfördes som en rostfri pool som sedan bekläddes med sten.

Poolwater har levererat vattenrening och rostfri pool. Vattenreningen placerades vi i befintligt teknikutrymme där smarta och kompakta lösningar var ett måste.

Skansen Hotel

FÄRJESTADEN

Skansen Hotel

På Skansen Hotel i Färjestaden har Poolwater projekterat och levererat en rostfri stålpool med tillhörande vattenrening.

Reningen har byggts i befintliga utrymmen och utförts med:

 • Filtrering över trycksandfilter med automatisk backspolning
 • UV-system för reduktion av klorbiprodukter så som bundet klor
 • Dosering av klor och syra från separata kemikalieskåp på delström
 • Styr- och reglersystemet PoolControl

Torekov Hotell

BÅSTAD

Torekov Hotell

Torekov Hotel i Båstad har under 2019 renoverats och byggts ut. Den stora utomhuspoolen får ett nytt modernt vattenreningssystem och en ny bassängtäckning. Dessutom har anläggningen kompletterats med ytterligare en stor massagepool utomhus.

Den gamla vattenreningen till den stora bassängen revs ut och två nya vattensystem installerades. Ett som tjänar den befintliga utomhusbassängen och ett nytt varmt system till den nya bubbelpoolen.

Poolwater har projekterat och installerat vattenreningssystemen och den nya massagepoolen. Två separata vattensystem har installerats i det befintliga teknikrummet för att tjäna den befintliga stora utomhuspoolen samt den nya massagepoolen. Smarta och kompakta lösningar har möjliggjorts genom noggrann 3D-projektering och prefabricering.

Den gamla utomhuspoolen har också försetts med ett motoriserat bassängtäcke.

Reningssystemen är bland annat utrustade med trycksandfilter, UV-system och styr- och reglersystemet PoolControl.

Quality Hotel The Box

LINKÖPING

Quality Hotel The Box

The Box Hotel i Linköping stod färdigt våren 2018. Poolwater har installerat vattenreningen till hotellets imponerande spa-avdelning, The Wellbox.

The Wellbox erbjuder förutom torrbastu och ångbastu även en rad olika varma pooler både inom- och utomhus. Inomhus finns en större pool med sittbänk och champagnebubblor samt en rund bubbelpool. Utomhus finner man en varmpool med bubbeleffekt.

 

Anläggningen är konstruerad enligt principen:

Flockning – Adsorption – Filtrering – Klorering

Vattenreningen är utrustad med UV-system för reduktion av bundet klor på hela flödet, cabinetteskåp för säker kemikaliehantering m.m. Anläggningen är också utrustad med full automatik via styr- och reglersystemet PoolControl som styr och övervakar bland annat:

 • Automatfuktioner så som:
  • Filterspolning
  • Spädning
  • Värmning
 • Flöden
 • Nivå i utjämningstank
 • Larmer och larmhantering
 • Analys
 • Kemikaliedosering
 • Historik

The Wood Hotel by Elite

SKELLEFTEÅ

The Wood Hotel by Elite

I Skellefteå stod under 2021 ett nytt toppmodernt kulturhus i trä klart. Förutom en mötesplats för konserter, föreställningar, utställningar och evenemang har den nya anläggningen ett fyrstjärnigt Elite Hotel, The Wood Hotel.

Den 20 våningar höga träbyggnaden är en av världens högsta byggnader med stomme i trä. Med sina 205 hotellrum, en kongresslokal och konferensanläggning samt tre restauranger är The Wood Hotel en reseanledning i sig själv.

Som krona på verket erbjuder hotellet ett förstklassigt spa med utomhuspool, skybar och en spektakulär panoramavy.
Här har Poolwater projekterat och installerat vattenreningen till den imponerande utomhuspoolen.

Poolen är en varm källa i rostfritt stål. Reningen är utformad som en helautomatisk rening.

Hagabadet Drottningtorget

GÖTEBORG

Hagabadet Drottningtorget

Anrika Hagabadet har expanderat och tillsammans med Radisson Blu Scandinavia Hotel öppnades under våren 2018 ett Premium Spa med fokus på spa, yoga och behandlingar, mitt i centrala Göteborg.

Poolwater har fick uppdraget att projektera och bygga reningen till en större varmpool till spaavdelningen samt vattenspeglar i loungen.

Varmpoolen är försedd med sittplatser med massagemunstycken som den badande kan styra, överloppsränna och liggplatser för avkoppling.

Vattenreningen är byggd i två våningar i ett befintligt utrymme.

Vi har installerat styr- och reglersystemet PoolControl för övervakning och som sköter anläggningen i drift. Vattenreningssystemet är utrustat med automatisk backspolning, automatisk värmejustering och automatisk spädning. Anläggningen är utrustad med UV-system för desinfektion och reducering av bundet klor.

Elite Palace Hotel

STOCKHOLM

Elite Palace Hotel

På Vana Spa på Elite Palace Hotel i Stockholm har Poolwater levererat vattenrening till två fina pooler. En större lappool med både en grundare och en djupare del och 28 grader i vattnet. Samt en varmare hydromassagepool på 37 grader, med sköna sittplatser som masserar olika delar av kroppen.

Vattenreningen finns placerad våningen under poolerna och har utformats som två separata vattensystem. Vi har installerat helautomatiska vattensystem med bland annat automatisk backspolning, analys och kemikaliedosering som styrs och regleras via PoolControl.

Anläggningen är Stockholms största hotell-spa och har ritats av Per Öberg Arkitekt.

Elite Stadshotellet

KARLSTAD

Elite Stadshotellet

På Stadshotellet i Karlstad har Elite storsatsat med ett förstklassigt spa, servering, takterrass och 45 nya hotellrum.

Poolwater har projekterat och levererat vattenreningen till de nya poolerna, samt levererat stålpoolen på hotellets takterrass.

På bottenplan hittar man en stor massagepool med sköna sittplatser och infinitykant. Poolen har försetts med massageplatser där varje sittplats har olika fokusområden för att massera olika delar av kroppen.

På takterrassen kan man koppla av i en varmpool i rostfritt stål med en imponerande utsikt över Klarälven och Karlstad.

Reningssystemet är uppbyggt som ett helautomatiskt system som är gemensamt för de båda poolerna. Systemet är utrustat med bland annat stående trycksandfilter för filtrering, separat klordosering till respektive pool och styr- och reglersystemet PoolControl.

Clarion Hotel Sundsvall

SUNDSVALL

Clarion Hotel Sundsvall

Sundsvall har fått ett nytt toppmodernt hotell signerat Nordic Choice. Som krona på verket har hotellet ett vackert spa med en stor utomhuspool i rostfritt stål.

Poolwater har projekterat och installerat ett toppmodernt helautomatiskt vattenreningssystem. Filtrering via trycksandfilter med automatisk backspolning, automatisk analys och kemikaliedosering, värmeåtervinning via kollektor, styr- och reglersystemet PoolControl med mera.

 

Vana Spa Elite Hotel Brage

BORLÄNGE

Vana Spa Elite Hotel Brage

På Vana Spa på Elite Hotel Brage har Poolwater projekterat och installerat vattenreningen.

En toppmodern vattenreningsanläggning med funktioner så som:

 • Partikelfiltrering med Trycksandfilter
 • UV-system för reduktion av bundet klor
 • Värmeåtervinning via Kollektorsystem
 • Klor- och syradosering från separata kemskåp
 • Utjämnings- och fördröjningstank i PP
 • Styr- och reglersystemet PoolControl

Karlatornet

GÖTEBORG

PÅGÅENDE

Karlatornet

På Hisingen i Göteborg byggs just nu Nordens högsta skyskrapa, Karlatornet. Med sina 245 meter och 73 våningar blir byggnaden ett landmärke som kommer vara synligt från stora delar av staden. Skrapan är ritad av den amerikanska arkitektbyrån Skidmore, Owings and Merrill som bland annat ritat världens högsta byggnad Burj Khalifa i Dubai.

Den nya skyskrapan kommer innehålla lägenheter, kontor, skybar och ett Nordic Choice Hotel som bland annat kommer erbjuda spa. Här har Poolwater på uppdrag av Serneke fått i uppgift att på totalentreprenad detaljprojektera och installera badvattenrening till en stålpool inomhus.

Reningssystemet kommer utrustas med bland annat trycksandfilter, UV-system och Poolwaters egenutvecklade styr- och reglersystem PoolControl. Som alltid ligger stort fokus kring vattenkvalitet, driftsäkerhet, arbetsmiljö och energieffektivitet där systemet bland annat utrustas med Smart Drift för energibesparing.

Smådalarö Gård

STOCKHOLM

Smådalarö Gård

På Dalarö i Stockholms södra skärgård ligger Smådalarö Gård. Här har vi på totalentreprenad detaljprojekterat och installerat vattenreningen till hotellets SPA-avdelning.

Det nya spat på mer än 2000 m² erbjuder en uppsjö av valmöjligheter med flera pooler både inne och utomhus, bastu, behandlingar, restauranger och barer.

SPA-avdelningen består av fyra pooler med olika temperaturer och effekter för badgästen att utforska. Vattenreningen är uppförd med två separata system med bland annat trycksandfilter med automatisk backspolning, filterpolning med luft, värmeåtervinning och Smart Drift, automatisk analys och kemikaliedosering etc.

Anläggningen är utrustad med styr- och reglersystemet PoolControl vilket sköter alla automatfunktioner i anläggningen.

Hooks Herrgård

JÖNKÖPING

Hooks Herrgård

Under 2010 bestämde sig Hooks Herrgård för att göra något åt att deras beläggning minskade på vinterhalvåret. De började bygga Smålands häftigaste spa på 1300 kvadratmeter. Poolwater fick uppdraget att konstruera, projektera och montera badvattenreningen på totalentreprenad. Hösten 2014 stod spa-anläggning klar och färdig att användas.

Anläggningen består av tre vattenreningssystem med Poolcontrol för styrning, mätning och loggning av anläggningen. Hydromassagepool, varmpooler både inomhus och utomhus, lappool och kall källa förgyller upplevelsen på herrgården.

”Poolwater har ett seriöst upplägg och ett konkurrenskraftigt pris. Det kändes rätt helt enkelt” – Hans Edberg, VD Hooks Herrgård

Se vår inspirationsfilm från Hooks herrgård här.

Selma Spa

SUNNE

Selma Spa

Selma Spa är ett av nordens största spahotell och har under 2019 byggt ut och utvecklat sin utomhusdel. Anläggningen har byggts ut med två nya varma pooler i rostfritt stål och nya utomhusmiljöer att slappna av i.

Den större utomhuspoolen är 11 x 5 m och har ett djup på 1,25 m. Längs ena kortsidan har poolen infinitykant med utsikt över Fryken. Längs andra kortsidan finns en bred trappa med handräcke.

Den lite mindre poolen är 4 x 5 m och grundare. Poolen har en lite högre kant att luta huvudet mot.

Båda poolerna håller 37 grader i vattnet.

Poolwater har stolt levererat och byggt två nya reningssystem som installerats i det befintliga teknikrummet under poolerna. Vattenreningssystemen har utformats och dimensionerats för att nå de krav som ställs på badvatten och vattenkvalitet från Folkhälsomyndigheten. Reningen sker via stående trycksandfilter med kontinuerlig flockning för effektiv partikelfiltrering. Filterspolningen är helautomatisk och kan på så vis utföras nattetid.

Anläggningen är utrustad med fullflödes UV-system för reducering av bundet klor i vattnet. Vattnet analyseras kontinuerligt och mätning görs av fritt klor, pH, redox och total klor. Den automatiska analysen ligger sedan till grund för den helautomatiska kemikaliedoseringen som sker på delström i separata kemikalieskåp för en säker kemikaliehantering. Analysen ligger också till grund för Smart Driften.

De nya reningarna har försetts med styr och reglersystemet PoolControl som styr och övervakar anläggningen. PoolControl hanterar alla de automatfunktioner som anläggningen består av, så som filterspolning, värmning, analys, kemikaliedosering, flödesmätning, nivåmätning, tryckmätning med mera. Dessutom har PoolControl ett omfattande larmsystem som upptäcker om något är fel i anläggningen.

Reningssystemen är försedda med Smart Drift (belastningsberoende drift). Under låg belastning, exempelvis nattetid, så kan anläggningen gå ned i ett energi- och kemikalie-sparläge. Förutsatt att alla vattenvärden ligger inom bra och godkända värden. Cirkulationspumparna varvas ned, klordoseringen minskar och man kan på så vis spara både energi och kemikalier.

Loka Brunn

HÄLLEFORS

Loka Brunn

Med utsikt över sjön Norra Loken har Loka Brunns Vattensalong byggts ut med flera nya varma källor.

De nya poolerna är placerade utomhus och byggda helt i rostfritt stål. Det varma vattnet och poolernas sköna sittplatser är perfekta för avkoppling året runt.

Poolwater har levererat och installerat såväl stålpoolerna, som tillhörande vattenreningssystem. Poolerna har utformats för avkoppling och ro. De är försedda med vattenmassage som aktiverar och masserar olika delar av kroppen.

De två fyrkantiga poolerna har fått generösa, breda trappor för att badgästen enkelt ska ta sig i och ur. De har också sköna soffor och är utrustade med motoriserade bassängtäcken. Samtliga pooler är försedda med uppvärmda handräcken, vilka är behagliga att vidröra, men fryser inte heller vintertid.

Vattenreningen har vi installerat i befintlig källare. Teknikutrymmet har varit en utmaning, men med kompakta och smarta lösningar har reningen installerats i ett flertal befintliga rum och utrymmen. Reningssystemet är utrustat med det PLC-baserade styr- och reglersystemet PoolControl som styr och övervakar anläggningen.

Loka Brunn är en av Sveriges äldre kurorter med anor från 1700-talet. Här har såväl kungligheter som vanligt folk kurerat sig i hundratals år.

Hestraviken

HESTRA

Hestraviken

När Hestraviken stod inför att bygga ut och utveckla sitt erbjudande fick Poolwater uppdraget att projektera och leverera stålpooler och vattenrening till ett nytt spa.

Ett naturinspirerat spa för avkoppling med bland annat tre pooler. Två rektangulära pooler i rostfritt stål med sköna sittplatser för avkoppling, samt en rund pool med hydromassage.

Poolerna har fått en toppmodern vattenrening med bland annat filtrering över trycksandfilter, UV-ljus för reducering av bundet klor och värmeåtervinning via kollektorsystem.

Det nya spat öppnade för gäster i början av 2023.

Starby Hotell

VADSTENA

Starby Hotell

Starby Hotell i Vadstena har storsatsat på spa och under 2022 stod deras nya spa färdigt. Poolwater har projekterat och levererat pooler och vattenrening till den imponerande anläggningen.

Fyra varma pooler i rostfritt stål har installerats, där två placerats utomhus och två inomhus. Vi har installerat ett toppmodernt vattenreningssystem med bland annat helautomatisk backspolning, värmeåtervinning via kollektor och styrsystemet PoolControl.

Ad Astra by Elite

SÖDERTÄLJE

Ad Astra by Elite

Det Italien-inspirerade destinationshotellet Ad Astra återfinns i AstraZenecas tidigare huvudkontor i Södertälje. Förutom flera restauranger, barer och en bio-salong så har hotellet ett förstklassigt Spa.

Utomhus finns två stora varma källor, varav en kan man kliva i inifrån. Invändigt finner man en stor inomhuspool och en väl tilltagen kallpool, i direkt anslutning till flera olika bastualternativ.

Poolwater har projekterat och installerat vattenreningssystem, totalt 3 st, vilka har installerats i teknikutrymmen under bassängerna.

Systemen är uppbyggda med funktioner så som:

 • Filtrering över trycksandfilter
 • UV-system
 • Värmeåtervinning via Kollektorsystem
 • Utjämnings- och fördröjningstankar i PP
 • Styr- och reglersystemet PoolControl

 

Fratelli

KARLSTAD

Fratelli

Mitt i centrala Karlstad hittar du Fratelli, ett Boutiquehotell med flera restauranger, barer och så klart ett fantastiskt Spa.

Poolwater har projekterat och installerat rening till en varmpool och en kallpool.

Systemen är uppbyggda med funktioner så som:

 • Filtrering över trycksandfilter
 • UV-system
 • Klor- och syradosering från separata kemikalieskåp på delström
 • Värmeåtervinning med kollektorsystem
 • Styr- och reglersystemet PoolControl