På gång just nu

Familjebad

ENKÖPING

PÅGÅENDE

Familjebad

Enköping får ett nytt, spännande badhus för hela familjen. Poolwater har fått uppdraget att projektera, installera och kvalitetssäkra badvattenreningen till den nya anläggningen.

När det nya badhuset står klart kommer gästerna erbjudas en 25-metersbassäng för såväl lek som motion och träning, en hoppbassäng med hopptorn, upplevelsebad och vattenrutschkana, multibassäng med höj- och sänkbart golv, undervisningsbassäng, barnbassäng för de mindre, möjlighet att värma sig i flertalet varma bassänger och koppla av i en större relaxavdelning med både bubbelpool och kallpool.

Det nya Familjebadet beräknas stå klart vid årsskiftet 2020/2021.

 

Under vintern har bottenplattan och valv gjutits i etapper. Vi har prefabricerat och satt rörsystem för ingjutning i bottenplattan och bassängbottnar.

 

Illustrationer: PP Arkitekter

Elite Palace Hotel

STOCKHOLM

PÅGÅENDE

Elite Palace Hotel

På Elite Palace Hotel i Stockholm bygger vi en Lappool och en Hydromassagepool. Poolerna gjuts i betong som sedan kläs med sten. Den nya spa-avdelningen blir Stockholms största hotellspa.

Hydromassagepoolen utformas med sköna sittplatser med vattenmassage som fokuserar på olika delar av kroppen. Poolen har en vattentemperatur på 37 grader.

Lappoolen är en större rektangulär pool med 28 grader i vattnet.

Vattenreningen utformas som två separata vattensystem som byggs våningen under poolerna. Vi installerar helautomatiska vattensystem med bland annat automatisk backspolning, analys och kemikaliedosering som styrs och regleras via PoolControl.

Göteborg Landvetter Airport

GÖTEBORG

PÅGÅENDE

  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/poolwater.se/httpdocs/wp-content/themes/poolwater/base-projekt.php on line 158

Göteborg Landvetter Airport

Göteborg Landvetter Airport expanderar och får nytt hotell.

Hotellbyggnationen ingår i en större terminalexpansion med ny bagagekällare, säkerhetskontroll och ett nytt hotell.

Poolwater har fått uppdraget att på totalentreprenad projektera, installera och driftsätta en varmpool med vattenrening till hotellets relax- och gym. Vi levererar och installerar en varmpool i glasfiber och säkerställer vattenkvalitén genom ett helautomatiskt vattenreningssystem. Vattenreningen byggs upp med bland annat kontinuerlig cirkulation och partikelfiltrering via trycksandfilter, analyssystem som automatiskt reglerar kemikaliedoseringen och det kompletta styr- och reglersystemet PoolControl.

Det nya hotellet byggs av Peab på uppdrag av Swedavia och är ritat av arkitektkontoret Wingårdhs.

Hotellet tar emot sina första besökare under 2021.

 

Visionsbild: Wingårdhs

Fågelbrohus

VÄRMDÖ

PÅGÅENDE

Fågelbrohus

Under 2019 utvecklar Fågelbrohus sitt spa med en ny varmkälla utomhus. Poolwater levererar stålpool och vattenrening till utbyggnationen.

Den nya poolen utförs i rostfritt stål med storleken 9 x 2,6 m (invändigt) och ett djup på 1,3 m. Poolen har skvalpränna med rostfritt skvalprännegaller, integrerad trappa längs kortsidan, handlejdare med värme och sköna sittbänkar. Sittbänkarna förses med luftmassage i sittytan.

Till poolen levererar vi också ett smidigt pooltak som dras över när poolen inte används.

Vattenreningen byggs upp som ett helautomatiskt system med bland annat trycksandfilter, UV-system, klor- och syradosering, analysutrustning för kontinuerlig mätning av fritt klor, pH och redox.

Anläggningen utrustas med styr- och reglersystemet PoolControl som styr och övervakar anläggningen. PoolControl sköter bland annat den automatiska backspolningen, temperaturreglering, kemikaliedosering, analys, spädning etc.
Styr- och reglersystemet är uppbyggt runt en 15″-touchscreen med ett enkelt användargränssnitt. PoolControl har en omfattande larmhantering där larm också kan fås ut som sms.

Clarion Hotel SeaU

HELSINGBORG

PÅGÅENDE

  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/poolwater.se/httpdocs/wp-content/themes/poolwater/base-projekt.php on line 158

Clarion Hotel SeaU

Poolwater har fått uppdraget att leverera stålpool och vattenrening till det nya hotellet Clarion Hotel SeaU i Helsingborg. Hotellet med kongressanläggning byggs på bästa läge direkt vid kajen i Helsingborg och kommer bli stadens största hotell. På takterrassen installerar vi en pool med imponerande utsikt.

Den rektangulära poolen utförs i rostfritt stål med en glasfront längs ena kortsidan, integrerad trappa för nedstigning och sittplatser längs långsidorna.
Den helautomatiska vattenreningen installeras i ett teknikrum våningen under poolen.

Hotellet öppnar under 2020.