fbpx

På gång just nu

Spångbergshallen

FILIPSTAD

PÅGÅENDE

Spångbergshallen

Tillsammans med NCC ska Filipstad anlägga en ny simhall, där vi kommer att ansvara för vattenreningssystemen.

Simhallen får en 25-metersbassäng med sex simbanor, en multibassäng för undervisning och rehab, ett familjebad och en avdelning med bastu och varmpool.

Bassängerna kommer uppföras i rostfritt stål och vattenreningen kommer utgöras av moderna reningssystem med bland annat system för värmeåtervinning och PoolControl.

Hertsö Badhus

LULEÅ

PÅGÅENDE

Hertsö Badhus

På Hertsön utanför Luleå byggs ett nytt badhus, som ska stå klart 2024. Poolwater har fått uppdraget att på totalentreprenad projektera och installera vattenreningssystem till den nya badanläggningen.

Badhuset kommer att få en 25-meterbassäng, en multibassäng med höj- och sänkbar botten samt en lekbassäng för de minsta.

Reningen utformas med tre separata reningskretsar med filtrering över stående trycksandfilter, UV-system, automatisk backspolning, med mera.

Stort fokus ligger på energieffektiva lösningar. Bland annat installeras ett värmeåtervinningssystem med kollektorer som återvinner värmeenergi ur det backspolade vattnet.

Anläggningen utrustas med styr- och reglersystemet PoolControl som styr och övervakar hela reningsanläggningen.

 

Illustrationer: Liljewalls Arkitekter AB

Karlatornet

GÖTEBORG

PÅGÅENDE

Karlatornet

På Hisingen i Göteborg byggs just nu Nordens högsta skyskrapa, Karlatornet. Med sina 245 meter och 73 våningar blir byggnaden ett landmärke som kommer vara synligt från stora delar av staden. Skrapan är ritad av den amerikanska arkitektbyrån Skidmore, Owings and Merrill som bland annat ritat världens högsta byggnad Burj Khalifa i Dubai.

Den nya skyskrapan kommer innehålla lägenheter, kontor, skybar och ett Nordic Choice Hotel som bland annat kommer erbjuda spa. Här har Poolwater på uppdrag av Serneke fått i uppgift att på totalentreprenad detaljprojektera och installera badvattenrening till en stålpool inomhus.

Reningssystemet kommer utrustas med bland annat trycksandfilter, UV-system och Poolwaters egenutvecklade styr- och reglersystem PoolControl. Som alltid ligger stort fokus kring vattenkvalitet, driftsäkerhet, arbetsmiljö och energieffektivitet där systemet bland annat utrustas med Smart Drift för energibesparing.

Starby Hotell

VADSTENA

PÅGÅENDE

Starby Hotell

Starby Hotell i Vadstena storsatsar på spa. Poolwater har fått uppdraget att leverera nya pooler och vattenrening.

Spat får bland annat fyra varma pooler i rostfritt stål, placerade både inomhus och utomhus. Vi installerar ett toppmodernt vattenreningssystem med bland annat helautomatisk backspolning, värmeåtervinning via kollektor och styrsystemet PoolControl.

Hestraviken

HESTRA

PÅGÅENDE

Hestraviken

Poolwater har fått uppdraget att projektera och leverera stålpooler och vattenrening till ett nytt spa på Hestraviken.

Det blir ett naturinspirerat spa för avkoppling med bland annat tre pooler. Två rektangulära pooler med sköna sittplatser för avkoppling, samt en rund pool med hydromassage.

Poolerna får en toppmodern vattenrening med bland annat filtrering över trycksandfilter, UV-ljus för reducering av bundet klor och värmeåtervinning via kollektorsystem.

Det nya hotellet kommer öppna för gäster i början av 2023.

X

    Vill du ha kontakt med en av våra säljare? Skriv här!