På gång just nu

Täby Simhall

TÄBY

PÅGÅENDE

Täby Simhall

Täby kommuns nya simhall blir en av Stockholmsregionens största badanläggningar och dimensioneras för 350 000 besökare per år. Poolwater har fått uppdraget att bygga vattenreningen via Cobab. 

Simhallen i Täby får stora valmöjligheter och utformas för hela familjen. Anläggningen får en stor 50-metersbassäng med skiljevägg, vilket gör det möjligt att dela upp den i två mindre bassänger. Det blir två multibassänger med höj- och sänkbar botten. Det kommer även att finnas en stor familjedel med bland annat en familjebassäng med vattenpist och strömkanal, varmpool, rutschbana och en barnpool med vikingatema för de minsta.  

Vattenrening med sex vattensystem

Vattenreningsanläggningen består av totalt sex vattensystem och förses med bland annat stående trycksandfilter, värmeåtervinning,  SmartDrift och Poolwaters styr- och reglersystem PoolControl. Poolwater har fått uppdraget på utförandeentreprenad uppföra vattenreningen.

Den senaste tidens fina orderingång med två stora simhallsprojekt i Täby och Timrå innebär en stor trygghet för framtiden. Framförallt i dessa oroliga tider. Det är också kul att få koppla på Täby-projektet nu när byggnationen av Pepparrotsbadet i Enköping löper mot sitt slut.

Det är med glädje och stolthet vi tar oss ann dessa nya projekt.

Timrå Badhus

TIMRÅ

PÅGÅENDE

Timrå Badhus

Det nya badhuset byggs intill Timrå IP och beräknas ta emot 150 000 besökare per år. Anläggningen ska erbjuda förutsättningar för såväl sport, rekreation och lek med bland annat en 25-metersbassäng, två multibassänger med höj- och sänkbar botten, massagepool och en lekbassäng för de minsta.

NCC har gett Poolwater uppdraget att på totalentreprenad projektera och bygga reningsanläggningen till det nya badhuset.

Reningskretsarna utformas med bland annat filtrering via stående trycksandfilter, UV-system, styr- och reglersystemet PoolControl och ingjutna rörsystem i rostfritt syrafast.

Illustrationsbilder: Liljevall Arkitekter

The Wood Hotel, Elite

SKELLEFTEÅ

PÅGÅENDE

The Wood Hotel, Elite

I Skellefteå byggs ett nytt toppmodernt kulturhus i trä. Förutom en mötesplats för konserter, föreställningar, utställnignar och evenemang kommer den nya anläggningen inhysa ett fyrstjärnigt Elite Hotel, The Wood Hotel.

Den 20 våningar höga träbyggnaden blir en av världens högsta byggnader med stomme i trä. Med sina 205 hotellrum, en kongresslokal och konferensanläggning samt tre restauranger blir The Wood Hotel en reseanledning i sig själv.

Som krona på verket kommer hotellet högst upp erbjuda ett förstklassigt spa med utomhuspool, skybar och en spektakulär panoramavy.
Här har Poolwater projekterat, och kommer under året att installera, vattenreningen till den imponerande utomhuspoolen.

Poolen blir en varm källa i rostfritt stål. Reningen uppförs som en helautomatisk rening.

Illustrationer: White Arkitekter

Elite Stadshotellet

KARLSTAD

PÅGÅENDE

Elite Stadshotellet

Poolwater har fått förtroendet att leverera och installera vattenreningen till Elite Hotels nya hotellspa på Stadshotellet i Karlstad.

Det nya spat ingår i en större utbyggnad och blir Karlstads första hotellspa. Ett spa med bland annat hydromassagepool och en varmpool på takterrassen, där spabesökarna kan koppla av under bar himmel och vacker utsikt. Resultatet ska tilltala såväl Karlstadsbor som långväga hotellgäster.

Hydromassagepoolen i spaavdelningen får sköna sittplatser med massagemunstycken som placeras på olika höjder. Varje sittplats har olika fokusområden som masserar olika delar av kroppen. Varmpoolen på takterrassen får en svårslagen utsikt över Klarälven och Karlstad.

I källaren bygger vi en helautomatisk vattenrening med fokus på arbetsmiljö och vattenkvalitet.

Kv Noten

SUNDSVALL

PÅGÅENDE

Kv Noten

Mitt i centrala Sundsvall växer ett nytt kvarter fram med bland annat ett toppmodernt hotell signerat Nordic Choice. Naturligtvis får hotellet ett vackert spa med en stor utomhuspool i rostfritt stål.

Poolwater installerar ett toppmodernt helautomatiskt vattenreningssystem. Filtrering via trycksandfilter, automatisk backspolning, automatisk analys och kemikaliedosering, värmeåtervinning via kollektor, styr- och reglersystemet PoolControl med mera.

 

Smådalarö Gård

STOCKHOLM

PÅGÅENDE

Smådalarö Gård

På Dalarö i Stockholms södra skärgård ligger Smådalarö Gård. Här har vi fått uppdraget att på totalentreprenad detaljprojektera och installera vattenreningen till hotellets nya SPA-avdelning.

Det nya spat på mer än 1000 m² kommer att erbjuda en uppsjö av valmöjligheter med flera pooler både inne och utomhus, bastu, behandlingar, restauranger och barer.

Det blir fyra pooler med olika temperaturer och effekter för badgästen att utforska. Vattenreningen byggs upp som två separata system med bland annat trycksandfilter med automatisk backspolning, filterpolning med luft, värmeåtervinning och Smart Drift, automatisk analys och kemikaliedosering etc.

Anläggningen utrustas med styr- och reglersystemet PoolControl vilket sköter alla automatfunktioner i anläggningen.

Det nya spat kommer stå klart under sommaren 2021.

X

Vill du ha kontakt med en av våra säljare? Skriv här!