På gång just nu

Familjebad, Pepparrotsbadet

ENKÖPING

PÅGÅENDE

Familjebad, Pepparrotsbadet

Det första spadtaget för byggnationen av Enköpings nya familjebad togs sommaren 2018 och man har sedan dess hunnit en bra bit. Under 2018 påbörjade vi 3D-projekteringen av vattenreningsinstallationerna och under 2019 har rörsystem som ska ligga i betongen gjutits in och stor del av prefabriceringen utförts. Under hösten har vi med full fart även kommit igång med montaget i källaren.

Utifrån en noggrann 3D-projektering har vi kunnat förmontera och prefabricera mycket av installationerna i våra verkstadslokaler i Arvika.

Badet kommer att inhysa en 25-metersbassäng, ett familjebad med plaskbassäng och äventyrsbassäng med strömkanal, bubbellagun, massage, vattensprut och en 90 meter lång rutschkana. Hoppbassäng, rehabbassäng, undervisningsbassäng och relaxavdelning varmpool, bubbelpool, och kallpool.

Vattenreningen byggs upp med liggande trycksandfilter på grund av den låga takhöjden i källaren. Detta innebär fler filter och större filteryta för att få ned filterhastigheten. I övrigt utrustas anläggningen med PoolControl och utförs som en helautomatiskt vattenrening.

Reningen utrustas med ett värmeåtervinningssystem där värme från det backspolade vattnet återvinns via ett så kallat Kollektor-system. Inkommande spädvatten leds genom kollektorn vilken är nedsänkt i en fördröjningstank dit det backspolade vattnet leds. På så vis förvärmer man det kalla spädvattnet och återvinner värmen ur vattnet som spolas till avlopp.

Det nya badet, Pepparrotsbadet, ska stå klart vid årsskiftet 2020/2021.

 

Illustrationer: PP Arkitekter

Göteborg Landvetter Airport

GÖTEBORG

PÅGÅENDE

  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/poolwater.se/httpdocs/wp-content/themes/poolwater/base-projekt.php on line 158

Göteborg Landvetter Airport

Göteborg Landvetter Airport expanderar och får nytt hotell.

Hotellbyggnationen ingår i en större terminalexpansion med ny bagagekällare, säkerhetskontroll och ett nytt hotell.

Poolwater har fått uppdraget att på totalentreprenad projektera, installera och driftsätta en varmpool med vattenrening till hotellets relax- och gym. Vi levererar och installerar en varmpool i glasfiber och säkerställer vattenkvalitén genom ett helautomatiskt vattenreningssystem. Vattenreningen byggs upp med bland annat kontinuerlig cirkulation och partikelfiltrering via trycksandfilter, analyssystem som automatiskt reglerar kemikaliedoseringen och det kompletta styr- och reglersystemet PoolControl.

Det nya hotellet byggs av Peab på uppdrag av Swedavia och är ritat av arkitektkontoret Wingårdhs.

Hotellet tar emot sina första besökare under 2021.

 

Visionsbild: Wingårdhs

Clarion Hotel SeaU

HELSINGBORG

PÅGÅENDE

  • Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/poolwater.se/httpdocs/wp-content/themes/poolwater/base-projekt.php on line 158

Clarion Hotel SeaU

Poolwater har fått uppdraget att leverera stålpool och vattenrening till det nya hotellet Clarion Hotel SeaU i Helsingborg. Hotellet med kongressanläggning byggs på bästa läge direkt vid kajen i Helsingborg och kommer bli stadens största hotell. På takterrassen installerar vi en pool med imponerande utsikt.

Den rektangulära poolen utförs i rostfritt stål med en glasfront längs ena kortsidan, integrerad trappa för nedstigning och sittplatser längs långsidorna.
Den helautomatiska vattenreningen installeras i ett teknikrum våningen under poolen.

Hotellet öppnar under 2020.