fbpx

På gång just nu

Täby Simhall

TÄBY

PÅGÅENDE

Täby Simhall

Täby kommuns nya simhall blir en av Stockholmsregionens största badanläggningar och dimensioneras för 350 000 besökare per år. Poolwater har fått uppdraget att bygga vattenreningen via Cobab.

Simhallen i Täby får stora valmöjligheter och utformas för hela familjen. Anläggningen får en stor 50-metersbassäng med skiljevägg, vilket gör det möjligt att dela upp den i två mindre bassänger. Det blir två multibassänger med höj- och sänkbar botten. Det kommer även att finnas en stor familjedel med bland annat en familjebassäng med vattenpist och strömkanal, varmpool, rutschbana och en barnpool med vikingatema för de minsta.

Vattenrening med sex vattensystem

Vattenreningsanläggningen består av totalt sex vattensystem och förses med bland annat stående trycksandfilter, värmeåtervinning,  SmartDrift och Poolwaters styr- och reglersystem PoolControl. Poolwater har fått uppdraget på utförandeentreprenad uppföra vattenreningen.

Den senaste tidens fina orderingång med två stora simhallsprojekt i Täby och Timrå innebär en stor trygghet för framtiden. Framförallt i dessa oroliga tider. Det är också kul att få koppla på Täby-projektet nu när byggnationen av Pepparrotsbadet i Enköping löper mot sitt slut.

Det är med glädje och stolthet vi tar oss ann dessa nya projekt.

 

Illustrationer: Norconsult

Spångbergshallen

FILIPSTAD

PÅGÅENDE

Spångbergshallen

Tillsammans med NCC ska Filipstad anlägga en ny simhall, där vi kommer att ansvara för vattenreningssystemen.

Simhallen får en 25-metersbassäng med sex simbanor, en multibassäng för undervisning och rehab, ett familjebad och en avdelning med bastu och varmpool.

Bassängerna kommer uppföras i rostfritt stål och vattenreningen kommer utgöras av moderna reningssystem med bland annat system för värmeåtervinning och PoolControl.

Timrå Badhus

TIMRÅ

PÅGÅENDE

Timrå Badhus

Det nya badhuset byggs intill Timrå IP och beräknas ta emot 150 000 besökare per år. Anläggningen ska erbjuda förutsättningar för såväl sport, rekreation och lek med bland annat en 25-metersbassäng, två multibassänger med höj- och sänkbar botten, massagepool och en lekbassäng för de minsta.

NCC har gett Poolwater uppdraget att på totalentreprenad projektera och bygga reningsanläggningen till det nya badhuset.

Reningskretsarna utformas med bland annat filtrering via stående trycksandfilter, UV-system, styr- och reglersystemet PoolControl och ingjutna rörsystem i rostfritt syrafast.

Illustrationsbilder: Liljevall Arkitekter

Karlatornet

GÖTEBORG

PÅGÅENDE

Karlatornet

På Hisingen i Göteborg byggs just nu Nordens högsta skyskrapa, Karlatornet. Med sina 245 meter och 73 våningar blir byggnaden ett landmärke som kommer vara synligt från stora delar av staden. Skrapan är ritad av den amerikanska arkitektbyrån Skidmore, Owings and Merrill som bland annat ritat världens högsta byggnad Burj Khalifa i Dubai.

Den nya skyskrapan kommer innehålla lägenheter, kontor, skybar och ett Nordic Choice Hotel som bland annat kommer erbjuda spa. Här har Poolwater på uppdrag av Serneke fått i uppgift att på totalentreprenad detaljprojektera och installera badvattenrening till en stålpool inomhus.

Reningssystemet kommer utrustas med bland annat trycksandfilter, UV-system och Poolwaters egenutvecklade styr- och reglersystem PoolControl. Som alltid ligger stort fokus kring vattenkvalitet, driftsäkerhet, arbetsmiljö och energieffektivitet där systemet bland annat utrustas med Smart Drift för energibesparing.

Starby Hotell

VADSTENA

PÅGÅENDE

Starby Hotell

Starby Hotell i Vadstena storsatsar på spa. Poolwater har fått uppdraget att leverera nya pooler och vattenrening.

Spat får bland annat fyra varma pooler i rostfritt stål, placerade både inomhus och utomhus. Vi installerar ett toppmodernt vattenreningssystem med bland annat helautomatisk backspolning, värmeåtervinning via kollektor och styrsystemet PoolControl.

Hestraviken

HESTRA

PÅGÅENDE

Hestraviken

Poolwater har fått uppdraget att projektera och leverera stålpooler och vattenrening till ett nytt spa på Hestraviken.

Det blir ett naturinspirerat spa för avkoppling med bland annat tre pooler. Två rektangulära pooler med sköna sittplatser för avkoppling, samt en rund pool med hydromassage.

Poolerna får en toppmodern vattenrening med bland annat filtrering över trycksandfilter, UV-ljus för reducering av bundet klor och värmeåtervinning via kollektorsystem.

Det nya hotellet kommer öppna för gäster i början av 2023.

Roslagens Sjukhus

NORRTÄLJE

PÅGÅENDE

Roslagens Sjukhus

Poolwater har fått uppdraget att på totalentreprenad installera ett nytt vattenreningssystem till sjukhusets rehabbassäng.
Det nya reningssystemet utformas bland annat med funktioner så som:

  • Automatisk backspolning
  • Värmeåtervinning
  • Styr- och reglersystemet PoolControl
  • Smart drift
X

    Vill du ha kontakt med en av våra säljare? Skriv här!