På gång just nu

Familjebad, Pepparrotsbadet

ENKÖPING

PÅGÅENDE

Familjebad, Pepparrotsbadet

Det första spadtaget för byggnationen av Enköpings nya familjebad togs sommaren 2018 och man har sedan dess hunnit en bra bit. Under 2018 påbörjade vi 3D-projekteringen av vattenreningsinstallationerna och under 2019 har rörsystem som ska ligga i betongen gjutits in och stor del av prefabriceringen utförts. Under hösten har vi med full fart även kommit igång med montaget i källaren.

Utifrån en noggrann 3D-projektering har vi kunnat förmontera och prefabricera mycket av installationerna i våra verkstadslokaler i Arvika.

Badet kommer att inhysa en 25-metersbassäng, ett familjebad med plaskbassäng och äventyrsbassäng med strömkanal, bubbellagun, massage, vattensprut och en 90 meter lång rutschkana. Hoppbassäng, rehabbassäng, undervisningsbassäng och relaxavdelning varmpool, bubbelpool, och kallpool.

Vattenreningen byggs upp med liggande trycksandfilter på grund av den låga takhöjden i källaren. Detta innebär fler filter och större filteryta för att få ned filterhastigheten. I övrigt utrustas anläggningen med PoolControl och utförs som en helautomatiskt vattenrening.

Reningen utrustas med ett värmeåtervinningssystem där värme från det backspolade vattnet återvinns via ett så kallat Kollektor-system. Inkommande spädvatten leds genom kollektorn vilken är nedsänkt i en fördröjningstank dit det backspolade vattnet leds. På så vis förvärmer man det kalla spädvattnet och återvinner värmen ur vattnet som spolas till avlopp.

Det nya badet, Pepparrotsbadet, ska stå klart vid årsskiftet 2020/2021.

 

Illustrationer: PP Arkitekter

Täby Simhall

TÄBY

PÅGÅENDE

Täby Simhall

Täby kommuns nya simhall blir en av Stockholmsregionens största badanläggningar och dimensioneras för 350 000 besökare per år. Poolwater har fått uppdraget att bygga vattenreningen via Cobab. 

Simhallen i Täby får stora valmöjligheter och utformas för hela familjen. Anläggningen får en stor 50-metersbassäng med skiljevägg, vilket gör det möjligt att dela upp den i två mindre bassänger. Det blir två multibassänger med höj- och sänkbar botten. Det kommer även att finnas en stor familjedel med bland annat en familjebassäng med vattenpist och strömkanal, varmpool, rutschbana och en barnpool med vikingatema för de minsta.  

Vattenrening med sex vattensystem

Vattenreningsanläggningen består av totalt sex vattensystem och förses med bland annat stående trycksandfilter, värmeåtervinning,  SmartDrift och Poolwaters styr- och reglersystem PoolControl. Poolwater har fått uppdraget på utförandeentreprenad uppföra vattenreningen.

Den senaste tidens fina orderingång med två stora simhallsprojekt i Täby och Timrå innebär en stor trygghet för framtiden. Framförallt i dessa oroliga tider. Det är också kul att få koppla på Täby-projektet nu när byggnationen av Pepparrotsbadet i Enköping löper mot sitt slut.

Det är med glädje och stolthet vi tar oss ann dessa nya projekt.

Timrå Badhus

TIMRÅ

PÅGÅENDE

Timrå Badhus

Det nya badhuset byggs intill Timrå IP och beräknas ta emot 150 000 besökare per år. Anläggningen ska erbjuda förutsättningar för såväl sport, rekreation och lek med bland annat en 25-metersbassäng, två multibassänger med höj- och sänkbar botten, massagepool och en lekbassäng för de minsta.

NCC har gett Poolwater uppdraget att på totalentreprenad projektera och bygga reningsanläggningen till det nya badhuset.

Reningskretsarna utformas med bland annat filtrering via stående trycksandfilter, UV-system, styr- och reglersystemet PoolControl och ingjutna rörsystem i rostfritt syrafast.

Illustrationsbilder: Liljevall Arkitekter

Göteborg Landvetter Airport

GÖTEBORG

PÅGÅENDE

Göteborg Landvetter Airport

Göteborg Landvetter Airport expanderar och får nytt hotell.

Hotellbyggnationen ingår i en större terminalexpansion med ny bagagekällare, säkerhetskontroll och ett nytt hotell.

Poolwater har fått uppdraget att på totalentreprenad projektera, installera och driftsätta en varmpool med vattenrening till hotellets relax- och gym. Vi levererar och installerar en varmpool i glasfiber och säkerställer vattenkvalitén genom ett helautomatiskt vattenreningssystem. Vattenreningen byggs upp med bland annat kontinuerlig cirkulation och partikelfiltrering via trycksandfilter, analyssystem som automatiskt reglerar kemikaliedoseringen och det kompletta styr- och reglersystemet PoolControl.

Det nya hotellet byggs av Peab på uppdrag av Swedavia och är ritat av arkitektkontoret Wingårdhs.

Hotellet tar emot sina första besökare under 2021.

 

Visionsbild: Wingårdhs

Stufvenäs Gästgifveri

TORSÅS

PÅGÅENDE

Stufvenäs Gästgifveri

För Stufvenäs Gästgifveri har efterfrågan på spaupplevelser ökat de senaste åren. Nu tas första spadtaget för en utbyggnad med bland annat en ny rostfri stålpool.

Poolwater har fått uppdraget att leverera pool och vattenrening till den nya anläggningen. Den rostfria poolen byggs på fabrik och levereras i ett stycke och förses med bland annat sittbänkar, överloppsränna och integrerad trappa. Längs kortsidan får poolen med ett motoriserat bassängtäcke som i hoprullat läge döljs under ena sittbänken.

Den nya vattenreningen byggs upp med trycksandfilter, automatisk analys och dosering samt styr- och reglersystemet PoolControl.

Utbyggnaden beräknas stå klar under hösten 2020.

Clarion Hotel SeaU

HELSINGBORG

PÅGÅENDE

Clarion Hotel SeaU

Poolwater har fått uppdraget att leverera stålpool och vattenrening till det nya hotellet Clarion Hotel SeaU i Helsingborg. Hotellet med kongressanläggning byggs på bästa läge direkt vid kajen i Helsingborg och kommer bli stadens största hotell. På takterrassen installerar vi en pool med imponerande utsikt.

Den rektangulära poolen utförs i rostfritt stål med en glasfront längs ena kortsidan, integrerad trappa för nedstigning och motoriserat bassängtäcke.
Den helautomatiska vattenreningen installeras i ett teknikrum våningen under poolen.

Elite Stadshotellet

KARLSTAD

PÅGÅENDE

Elite Stadshotellet

Poolwater har fått förtroendet att leverera och installera vattenreningen till Elite Hotels nya hotellspa på Stadshotellet i Karlstad.

Det nya spat ingår i en större utbyggnad och blir Karlstads första hotellspa. Ett spa med bland annat hydromassagepool och en varmpool på takterrassen, där spabesökarna kan koppla av under bar himmel och vacker utsikt. Resultatet ska tilltala såväl Karlstadsbor som långväga hotellgäster.

Hydromassagepoolen i spaavdelningen får sköna sittplatser med massagemunstycken som placeras på olika höjder. Varje sittplats har olika fokusområden som masserar olika delar av kroppen. Varmpoolen på takterrassen får en svårslagen utsikt över Klarälven och Karlstad.

I källaren bygger vi en helautomatisk vattenrening med fokus på arbetsmiljö och vattenkvalitet.

Kv Noten

SUNDSVALL

PÅGÅENDE

Kv Noten

Mitt i centrala Sundsvall växer ett nytt kvarter fram med bland annat ett toppmodernt hotell signerat Nordic Choice. Naturligtvis får hotellet ett vackert spa med en stor utomhuspool i rostfritt stål.

Poolwater installerar ett toppmodernt helautomatiskt vattenreningssystem. Filtrering via trycksandfilter, automatisk backspolning, automatisk analys och kemikaliedosering, värmeåtervinning via kollektor, styr- och reglersystemet PoolControl med mera.